Wenkbrauwen


Waarom wenkbrauw pigmentatie?


Een SPMU-wenkbrauwbehandeling is zeer geschikt om optisch meer volume en symmetrie in je wenkbrauwen te creëren. Daarnaast is het ook ideaal wanneer je op bepaalde plekken minder (of lichte) haargroei hebt en/of je je wenkbrauwen meer wilt laten spreken.

Geen één gezicht is aan beide kanten gelijk en ook de botstructuur is verschillend maar met een SPMU-wenkbrauwbehandeling kunnen je wenkbrauwen wel ‘optisch’ gelijk worden gemaakt.

Door lichte (plekken in de) wenkbrauwen te voorzien van pigment krijgen de wenkbrauwen ‘optisch’ meer volume. Wanneer wenkbrauwen voorzien zijn van kleur spreekt het gezicht automatisch meer. Aangezien je wenkbrauwen een groot gedeelte van je gezichtsuitdrukking bepalen kan het een groot verschil maken in je gezicht.

Voorafgaand aan de pigmentatie worden de wenkbrauwen volledig afgemeten en afgetekend. Hierbij krijg je een goed beeld van hoe de vorm zal worden en kun je bepalen of dit naar wens is of dat er nog iets aangepast moet worden. De pigmentatie wordt niet eerder gestart dan wanneer je zelf goedkeuring geeft aan het voorgetekende model! 


De behandeling ziet er als volgt uit:

* Intake/adviesgesprek
Hierbij wordt je medische toestand vastgelegd en worden bijzonderheden, wensen en voorkeuren besproken. Vervolgens ga ik aan de hand van jouw informatie en mijn kennis een plan maken (denk hierbij aan het model, de techniek en pigment keuze).
* Brow mapping
Hierbij wordt het model van de wenkbrauwen voorgetekend en indien nodig aangepast.
* Pigmenteren
Dit is het moment waarop de pigmentatie begint.
* Nazorg
Indien nodig wordt er nazorg product aangebracht (dit verschilt per persoon en wordt uitgelegd tijdens de behandeling).
De schriftelijke nazorg ontvang je voorafgaand aan de pigmentatie, na de behandeling wordt de nazorg informatie met je doorgenomen en worden eventuele vragen beantwoord.

Herstel
De wenkbrauwen hebben na een SPMU-behandeling een herstelperiode van 6 weken.
Tot ongeveer 8 dagen na de behandeling zullen de wenkbrauwen ‘zichtbaar genezen’. Hierna gaat het herstelproces onderhuids verder. Tussen de 6 en 9 weken vanaf de eerste behandeling zal de nabehandeling plaatsvinden. De huid is dan volledig genezen en klaar voor de finishing touch!

Na de ‘zichtbare’ genezing (ongeveer 8 dagen) zal het pigment in eerste instantie heel licht zijn. Tijdens het gehele herstelproces zal de uiteindelijke kleur langzaam meer zichtbaar worden en een natuurlijker effect krijgen.


Wat is het verschil tussen Powder Brows en Ombre Brows?
Bij Future of Beauty worden 2 verschillende wenkbrauw technieken aangeboden. Bij Powder Brows wordt de gehele wenkbrauw aangezet met dezelfde intensiteit, maar worden de randen zachter ingezet. Bij Ombre Brows worden de wenkbrauwen aangezet met verschillende intensiteiten waardoor er een schaduw-effect ontstaat. De overloop van het begin van de wenkbrauw naar het einde van de wenkbrauw gaat hierbij geleidelijk van licht naar donkerder. Ook is de outline (vooral aan de onderkant) bij Ombre Brows vaak strakker.

Veelgestelde vragen wenkbrauwen

Ontstaat er zwelling en/of roodheid tijdens een behandeling?

Er ontstaat tijdens de behandeling meestal wat roodheid dat na ongeveer één uur weer wegtrekt.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling duurt 2,5 tot 3 uur.

Wanneer moet ik mijn wenkbrauwen weer bij laten werken?

Vervaging van het pigment is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan: huidvernieuwing, huidtype, zonlicht, chemische behandelingen enz. Het is per persoon verschillend hoe dit proces precies verloopt maar voor een ‘wenkbrauw’ behandeling zou ik er rekening mee houden dat je tussen de 1 á 2 jaar een nabehandeling kunt gebruiken.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Er zijn veel verschillende kleuren en tinten.
Het kan voorkomen dat de kleur die het best bij jou past er niet standaard bij zit maar aangezien al mijn pigment kleuren met elkaar gemengd kunnen worden komen we altijd uit bij een kleur die perfect bij jou past!

Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. De meesten ervaren het als ‘gevoelig’ of ‘irritant’. Mocht je de behandeling met verdovingscrème willen ondergaan dan vertel ik je hier voorafgaand de behandeling graag meer over.

Hoe zit het met de nabehandeling?

Een nabehandeling vindt plaats binnen 6 tot 9 weken na de eerste behandeling en plannen we direct in na je eerste behandeling.

Waarom is de behandeling zo prijzig?

Bij Future of Beauty is er geïnvesteerd in de beste kennis, apparatuur, pigmenten, naaldmodules en een GGD-licentie. Daarnaast wordt er voldoende tijd genomen voor de behandeling en mag je perfectionisme verwachten.

Wanneer een SPMU-behandeling voor een (zeer) laag tarief wordt aangeboden, kun je je afvragen waarom dit zo is en of het de juiste plek is om een behandeling voor iets blijvends aan te gaan.

Wat kan ik verwachten?

Los van dat een SPMU behandeling altijd spannend is vindt ik het belangrijk dat je van tevoren zeker bent van je zaak, je er een goed gevoel bij hebt en al je vragen beantwoord zijn.

Bij Future of beauty wordt je niet behandeld als 'nummer' maar er wordt voldoende tijd genomen om je zo goed mogelijk te helpen en je op je gemak te stellen.

Is een behandeling bij Future of Beauty ook mogelijk met oude SPMU?

Wanneer je elders een SPMU behandeling hebt ondergaan is het belangrijk dat ik van tevoren een beeld heb van hoe dit is gezet. Mogelijk heb ik dan voldoende aan een duidelijke foto. Indien dit niet het geval is zal ik je van tevoren uitnodigen voor een intake gesprek waarbij er gelijk gekeken kan worden naar de oude SPMU. Prijzen voor correctie behandelingen kunnen afwijken.