Epileren met touw


Epileren met touw komt van een oude traditie uit de oosterse landen, het wordt ook wel oosters ontharen, threading of khite genoemd. Deze techniek werd al toegepast in de tijd van Cleopatra.

Epileren met touw is de perfecte manier van ontharing voor het gezicht. Het draad wordt door middel van een bepaalde techniek vast gehouden waardoor de haartjes met wortel en al verwijderd worden.

 
De behandeling kan gevoelig zijn. De gevoeligheid verschilt per zone, huidtype en haarstructuur. Het gevoel wordt vaak vergeleken met harsen alhoewel epileren met touw minder schadelijk is voor de huid aangezien de huid niet wordt aangetast.

De huid behoudt de natuurlijke vetten en epileren met touw is daardoor geschikt voor ieder huidtype. De eerste behandeling kan gevoeliger zijn wanneer er veel haartjes gegroeid zijn. Na meerdere behandelingen kan het (bij regelmaat) alleen maar minder gevoelig worden.
Wanneer je lang wacht met een vervolg behandeling zal het uiteraard weer gevoeliger zijn aangezien alle haartjes dan weer volgroeid zijn.
Bij Future Of Beauty wordt de behandeling altijd afgesloten met een fijne nazorg die de huid kalmeert of ontstekingen van de haarzakjes tegen gaat.
                                                                                                     
Weetje van Rowan:
Wist je dat wenkbrauwen functioneel zijn? Wenkbrauwen zijn bedoeld om je ogen te beschermen tegen zweet en regen dat van je voorhoofd naar beneden stroomt. Zo blijf je goed zicht houden.