Ogen


Waarom oog pigmentatie?


Een SPMU eyeliner behandeling is zeer geschikt om je ogen meer te laten spreken en optisch meer volume in de wimpers te creëren. Daarnaast is uitlopende oog make-up verleden tijd!

Alle  voordelen van een permanente eyeliner op een rij:

* Geen uitlopende oog make-up;
* Geen uren voor de spiegel om je eyeliner gelijk te krijgen;
* Direct bij het opstaan een frisse en sprekende oogopslag;
* Geen opvallende kale plekken tussen de wimpers.

Voorafgaand aan de pigmentatie wordt de eyeliner voorgetekend waardoor je een goed beeld krijgt van hoe het eindresultaat zal worden. De pigmentatie wordt niet eerder gestart dan wanneer je zelf goedkeuring geeft aan het voorgetekende model! Bij een infralash wordt de pigmentatie niet voorgetekend aangezien het pigment dan enkel tussen de eigen wimperhaartjes wordt geplaatst.

De behandeling ziet er als volgt uit:

* Intake/adviesgesprek
Hierbij wordt je medische toestand vastgelegd en worden bijzonderheden, wensen en voorkeuren besproken. Vervolgens ga ik aan de hand van jouw informatie en mijn kennis een plan maken (denk hierbij aan het model, de techniek en pigment keuze).
* Voortekenen
Hierbij wordt het model van de eyeliner voorgetekend en indien nodig aangepast. (let op: dit geldt niet voor infralash).
* Pigmenteren
Dit is het moment waarop de pigmentatie begint.
* Nazorg
De schriftelijke nazorg ontvang je voorafgaand aan de pigmentatie. Na de behandeling wordt de nazorg procedure met je doorgenomen en worden eventuele vragen beantwoord.

Herstel
De ogen hebben na een SPMU-behandeling een herstelperiode van 6 weken.
Tot ongeveer 6 dagen na de behandeling zullen de ogen ‘zichtbaar genezen’. Hierna gaat het herstelproces onderhuids verder. Tussen de 6 en 9 weken, vanaf de eerste behandeling zal de nabehandeling plaatsvinden. De huid is dan volledig genezen en klaar voor de finishing touch!

Wat voor mogelijkheden zijn er?

Infralash
Ook wel wimperrandpigmentatie genoemd, aangezien het pigment tussen de natuurlijke wimperhaartjes wordt geplaatst. Deze behandeling zorgt voor het meest natuurlijke resultaat en is ook geschikt voor mannen.

Eyeliner
Een eyeliner (met of zonder wing) is in tegenstelling tot een infralash voor een echte make-up look. Deze wordt dan ook voorafgaand aan de pigmentatie voorgetekend om te kunnen bepalen wat de breedte en vorm van de eyeliner moet worden. Een wing houdt in het ‘vleugeltje’ aan het uiteinde van je wimpers. Het is niet voor iedereen geschikt om een wing te nemen. Hierover geef ik graag persoonlijk advies tijdens de intake.

Onderwimpers
Voor je onderwimpers zijn er meerdere mogelijkheden. Je kan kiezen voor een lichte schaduw voor het meest natuurlijke resultaat. Daarnaast zijn er ook nog de mogelijkheden voor een dunne of dikke eyeliner onder. Het is per persoon heel verschillend wat bij je past en wat je kan hebben. Ook dit wordt besproken tijdens de intake.


Veelgestelde vragen eyeliner

Ontstaat er zwelling en/of roodheid tijdens een eyeliner behandeling?

Ja, aangezien de ogen een hele gevoelige huid hebben ontstaat er tijdens een eyeliner behandeling eigenlijk altijd wel roodheid en zwelling. De zwelling is soms de dag erna iets meer en moet op dag 2 duidelijk afnemen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling varieert van 1,5 tot ongeveer 3 uur. Dit is afhankelijk van de breedte en vorm van de eyeliner en of het om boven en/ of onder gaat.

Wanneer moet ik mijn eyeliner bijwerken?

Vervaging van het pigment is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan: huidvernieuwing, huidtype, zonlicht, chemische behandelingen enz. Het is per persoon verschillend hoe dit proces precies verloopt. Een SPMU-eyeliner blijft vrijwel altijd zichtbaar maar om de intensiteit optimaal te houden zou ik er rekening mee houden dat je tussen de 2 á 3 jaar een nabehandeling kunt gebruiken.

Moet ik mijn contactlenzen uit tijdens de behandeling?

Ja, contactlenzen moeten uit tijdens een infralash of eyeliner-behandeling. Daarbij adviseer ik om (indien mogelijk) ervoor te zorgen dat de contactlenzen pas na 48 uur weer in gedaan hoeven te worden.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Voor de ogen is er zwart of bruin pigment mogelijk. 

Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. De meesten ervaren een eyeliner als ‘gevoelig’. Mocht je de behandeling met verdovingscrème willen ondergaan dan vertel ik je hier voorafgaand de behandeling graag meer over.

Hoe zit het met de nabehandeling?

Een nabehandeling vindt plaats binnen 6 tot 9 weken na de eerste behandeling en plannen we direct in na je eerste behandeling.

Waarom is de behandeling zo prijzig?

Bij Future of Beauty is er geïnvesteerd in de beste kennis, apparatuur, pigmenten, naaldmodules en een GGD-licentie. Daarnaast wordt er voldoende tijd genomen voor de behandeling en mag je perfectionisme verwachten.

Wanneer een SPMU-behandeling voor een (zeer) laag tarief wordt aangeboden, kun je je afvragen waarom dit zo is en of het de juiste plek is om een behandeling voor iets blijvends aan te gaan.

Wat kan ik verwachten?

Los van dat een SPMU behandeling altijd spannend is vindt ik het belangrijk dat je van tevoren zeker bent van je zaak, je er een goed gevoel bij hebt en al je vragen beantwoord zijn.

Bij Future of beauty wordt je niet behandeld als 'nummer' maar er wordt voldoende tijd genomen om je zo goed mogelijk te helpen en je op je gemak te stellen.