Lippen


Waarom lip pigmentatie?


Een SPMU-lipbehandeling is zeer geschikt om optisch meer volume en symmetrie in je lippen te creëren. Daarnaast is het ook ideaal dat je niet meer dagelijks je lippen hoeft op te maken om deze te voorzien van een kleurtje.

Voorafgaand aan de pigmentatie worden de lippen afgetekend. Hierbij krijg je een goed beeld van hoe de vorm zal worden en kun je bepalen of dit naar wens is of dat er nog iets aangepast moet worden. De pigmentatie wordt niet eerder gestart dan wanneer je zelf goedkeuring geeft aan het voorgetekende model!


De behandeling ziet er als volgt uit:

* Intake/adviesgesprek
Hierbij wordt je medische toestand vastgelegd en worden bijzonderheden, wensen en voorkeuren besproken. Vervolgens ga ik aan de hand van jouw informatie en mijn kennis een plan maken (denk hierbij aan het model, de techniek en pigment keuze).
* Voortekenen
Hierbij wordt het model van de lippen voorgetekend en indien nodig aangepast.
* Pigmenteren
Dit is het moment waarop de pigmentatie begint.
* Nazorg
Er wordt een nazorg product aangebracht en de nazorg procedure voor thuis wordt met je doorgenomen.


Wat is het verschil tussen Full lips en lip blush?

Bij Future of Beauty worden 2 verschillende lip technieken aangeboden. Bij ‘Full lips’ worden de lippen volledig voorzien van pigment waardoor er een ‘lipstick’ effect ontstaat. ‘Lip blush’ is de nieuwste SPMU-techniek voor de lippen. Hierbij worden de lippen voorzien van een zachte ‘kleur schaduw’ wat voor een zeer natuurlijk resultaat zorgt. Bij beide technieken worden de lipcontouren aangezet waardoor de lippen optisch voller zullen lijken.

Herstel
De lippen hebben na een SPMU-behandeling een herstelperiode van 6 weken.
Tot ongeveer 8 dagen na de behandeling zullen de lippen ‘zichtbaar genezen’. Hierna gaat het herstelproces onderhuids verder. Tussen de 6 en 9 weken vanaf de eerste behandeling zal de nabehandeling plaatsvinden. De huid is dan volledig genezen en goed voorbereid om het pigment beter op te kunnen nemen.

Na de ‘zichtbare’ genezing (ongeveer 8 dagen) zal het pigment in eerste instantie heel licht zijn. Tijdens het gehele herstelproces zal de uiteindelijke kleur langzaam meer zichtbaar worden en een natuurlijker effect krijgen.
Na de nabehandeling kun je pas duidelijk zien wat het resultaat zal zijn.


Bijzonderheden
Geef van tevoren even door als je bekend bent met het herpesvirus (koortslip of koortsneus). Graag geef ik dan voorafgaand de behandeling nog wat persoonlijk advies hierover.

Veelgestelde vragen lippen

Ontstaat er zwelling en/of roodheid tijdens een lipbehandeling?

Bij een lipbehandeling ontstaat er meestal aan het eind/ na de behandeling een zwelling, deze trekt na ongeveer een uur weg.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling duurt ongeveer 3 uur.

Wanneer moet ik mijn lippen weer bij laten werken?

Vervaging van het pigment is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan: huidvernieuwing, huidtype, zonlicht, chemische behandelingen enz. Het is per persoon verschillend hoe dit proces precies verloopt maar bij een ‘lipbehandeling’ zou ik er rekening mee houden dat je tussen de 2 á 3 jaar een nabehandeling kunt gebruiken.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Er zijn veel verschillende kleuren en tinten.
Het kan voorkomen dat de kleur die het best bij jou past er niet standaard bij zit maar aangezien al mijn pigment kleuren met elkaar gemengd kunnen worden komen we altijd uit bij een kleur die perfect bij jou past!

Mag ik een behandeling ondergaan terwijl ik lipfillers heb?

Ja, lip pigmentatie is een mooie aanvulling bij lipfillers. Wel is het belangrijk dat het minimaal 4 weken geleden is dat je lipfillers hebt gehad. Ook is het belangrijk dat wanneer je je lippen hebt laten pigmenteren, er minimaal 4 weken tussen zit voordat je lipfillers neemt.

Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. De meesten ervaren het als ‘gevoelig’ of ‘irritant’. Mocht je de behandeling met verdovingscrème willen ondergaan dan vertel ik je hier voorafgaand de behandeling graag meer over.

Hoe zit het met de nabehandeling?

Een nabehandeling vindt plaats binnen 6 tot 9 weken na de eerste behandeling en plannen we direct in na je eerste behandeling.

Waarom is de behandeling zo prijzig?

Bij Future of Beauty is er geïnvesteerd in de beste kennis, apparatuur, pigmenten, naaldmodules en een GGD-licentie. Daarnaast wordt er voldoende tijd genomen voor de behandeling en mag je perfectionisme verwachten.

Wanneer een SPMU-behandeling voor een (zeer) laag tarief wordt aangeboden, kun je je afvragen waarom dit zo is en of het de juiste plek is om een behandeling voor iets blijvends aan te gaan.

Wat kan ik verwachten?

Los van dat een SPMU behandeling altijd spannend is vindt ik het belangrijk dat je van tevoren zeker bent van je zaak, je er een goed gevoel bij hebt en al je vragen beantwoord zijn.

Bij Future of beauty wordt je niet behandeld als 'nummer' maar er wordt voldoende tijd genomen om je zo goed mogelijk te helpen en je op je gemak te stellen.